Klauzula informacyjna

 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL)

informuję, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych jest Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Marcinowicach, ul. Juliana Tuwima 22/1,  58-124 Marcinowice ,tel: 74/ 85 85 222 E-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
  2. Inspektorem ochrony danych w GOPS w Marcinowice jest Pan Krzysztof Olejniczak. Dane kontaktowe inspektora ochrony danych tel.609 010 402, adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu realizacji zadań GOPS w Marcinowicach zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 1990r. o pomocy społecznej (Dz.U. z 2016r. poz.446) oraz ustawą z dnia 27 sierpnia 2009r o finansach publicznych (Dz.U.  z 2017r. poz.2077).
  4. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres zgodny z Rzeczowym Wykazem Akt.
  5. Ma Pani/Pan prawo do:     

- dostępu do treści swoich danych;

- żądania sprostowania lub usunięcia swoich danych;

- żądania ograniczenia przetwarzania;

- przeniesienia swoich danych;

- wniesienia sprzeciwu;

- cofnięcia zgody na przetwarzanie, jeśli dokonuje się ono na podstawie dobrowolnej zgody (nie wpływa to wszakże na legalność przetwarzania danych między udzieleniem zgody a jej cofnięciem).

         6. Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi Prezesa Urzędu Ochrony Danych gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie dotyczących Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.

         7. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest konieczne do realizacji zadań GOPS.

         8. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Marcinowicach nie prowadzi zautomatyzowanego przetwarzania danych w formie profilowania.

 

 

 

Wypłata świadczeń wychowawczych

 

Wnioski w sprawie ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego na kolejny okres są przyjmowane od dnia 1 sierpnia danego roku, a w przypadku wniosków składanych drogą elektroniczną - od dnia 1 lipca danego roku.

 

W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenie wychowawcze na kolejny okres złoży wniosek wraz z dokumentami do dnia 31 sierpnia, ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego oraz wypłata tego świadczenia przysługująca za miesiąc październik danego roku następuje do dnia 31 października tego roku.

 

W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenie wychowawcze na kolejny okres złoży wniosek wraz z wymaganymi dokumentami w okresie od dnia 1 września do dnia 30 września danego roku, ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego oraz wypłata przysługującego świadczenia wychowawczego następuje do dnia 30 listopada tego roku.

 

W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenie wychowawcze na dany okres złoży wniosek wraz z wymaganymi dokumentami w okresie od dnia 1 października do dnia 31 października danego roku, ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego oraz wypłata przysługującego świadczenia wychowawczego następuje do dnia 31 grudnia tego roku.

 

W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenie wychowawcze na dany okres złoży wniosek wraz z wymaganymi dokumentami w okresie od dnia 1 listopada do dnia 30 listopada danego roku, ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego oraz wypłata przysługującego świadczenia wychowawczego następuje do dnia 31 stycznia następnego roku.

 

W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenie wychowawcze na dany okres złoży wniosek wraz z wymaganymi dokumentami w okresie od dnia 1 grudnia danego roku do dnia 31 stycznia następnego roku, ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego oraz wypłata przysługującego świadczenia wychowawczego następuje do ostatniego dnia lutego następnego roku.

 

 

 

 

 

 

 

Jesteś osobą niepełnosprawną?

 

Nie pracujesz? Chcesz podnieść swoje kwalifikacje


i zdobyć doświadczenie zawodowe ?

A może chcesz wzmocnić wiarę we własne możliwości?

 

ZWIĘKSZ

 

SWOJE SZANSE NA RYNKU PRACY

 

Właśnie dla Ciebie w ramach projektu „Droga do aktywności 2”

przygotowaliśmy wiele atrakcyjnych możliwości doskonalenia się!

 

ZAKRES WSPARCIA:

 

            • INDYWIDUALNE I GRUPOWE WSPARCIE PSYCHOLOGICZNE I ZAWODOWE

            • WSPARCIE TRENERA PRACY/ASYSTENTA OSOBY Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ

            • KURSY I SZKOLENIA ZAWODOWE

            • TRZYMIESIĘCZNY PŁATNY STAŻ ZAWODOWY

            • WYJAZDOWE USPRAWNIAJĄCE ZESPOŁY ĆWICZEŃ FIZYCZNYCH

 

Jesteś zainteresowana/y ?

Czekamy na Ciebie do 15 września br.

 

WYPEŁNIJ ANKIETĘ REKRUTACYJNĄ

(dostępną na stronie internetowej lub w siedzibie PCPR – Biuro Projektu)

 

i jak najszybciej dostarcz ją do Biura Projektu

 

A jeśli masz pytanie?

Zadzwoń lub przyjdź Uśmiech

 

Okres realizacji projektu: 01.10.2017 -30.06.2018

     

BIURO PROJEKTU :

 

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Świdnicy

ul. Wałbrzyska 15, 58-100 Świdnica

I piętro pokój nr 26

tel. 074/851-50-19, 074/851-50-32, 074/851-50-27, fax 074/851-50-11

www.pcpr.swidnica.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

 

 Pliki do pobrania:

Ankieta „Droga do aktywności 2”

PCPR droga do aktywności

 

 

 

 

 

OGŁOSZENIE O NABORZE NA STANOWISKO PRACOWNIKA SOCJALNEGO

Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Marcinowicach

Ogłasza nabór na stanowisko

PRACOWNIK SOCJALNY

 

I. Wymagania

posiadanie dyplomu ukończenia jednej ze szkół: kolegium pracowników służb społecznych lub ukończone studia wyższe na kierunku praca socjalna lub do dnia 31 grudnia 2013 r. ukończone studia wyższe o specjalności przygotowującej do zawodu pracownika socjalnego na jednym z kierunków: pedagogika, pedagogika specjalna, politologia, polityka społeczna, psychologia, socjologia lub nauki o rodzinie,

posiadanie obywatelstwa polskiego

stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na stanowisku pracownika socjalnego - praca w terenie,

nieposzlakowana opinia,

niekaralność za przestępstwo popełnione umyślnie,

pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych

znajomość ustawy o pomocy społecznej oraz przepisów wykonawczych, znajomość kodeksu postępowania administracyjnego

preferowane doświadczenie w zawodzie pracownika socjalnego

umiejętność pracy w zespole, obowiązkowość, odpowiedzialność, kreatywność,

 

 

Czytaj więcej: OGŁOSZENIE O NABORZE NA STANOWISKO PRACOWNIKA SOCJALNEGO

Projekt realizowany w ramach Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych.


 

SZKOLENIA i STAŻE ZAWODOWE

dla OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH

 

JEŻELI JESTEŚ:

  • osobą niepełnosprawną w wieku 15-29 lat zamieszkującą województwo dolnośląskie,

  • niepracującą (zarejestrowaną bądź nie w PUP)

  • nieuczącą się w trybie stacjonarnym

  • posiadającą orzeczenie o niepełnosprawności

skorzystaj z możliwości udziału w projekcie realizowanym przez Dolnośląską Agencję Rozwoju Regionalnego

S.A. pn.: „Kompleksowy program aktywizacji zawodowej młodych osób niepełnosprawnych w kategorii NEET”

 

UCZESTNICY PROJEKTU MAJĄ ZAGWARANTOWANE:

    • stypendium pieniężne za udział w szkoleniach zawodowych

    • stypendium pieniężne za uczestnictwo w stażu zawodowym

    • zwrot kosztów dojazdu na szkolenie i staż

    • w razie potrzeby, opiekę asystenta osoby niepełnosprawnej

       

DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU PRZEWIDZIANE SĄ NASTĘPUJĄCE FORMY WSPARCIA:

    • opracowanie IPD (Indywidualnego Planu Działania) przygotowanego przez doradcę zawodowego

    • indywidualne poradnictwo zawodowe

    • indywidualne pośrednictwo pracy

    • darmowe szkolenia zawodowe

    • trzy i sześciomiesięczne staże zawodowe

       

ŻEBY ZGŁOSIĆ SIĘ DO UDZIAŁU NALEŻY:

  • wypełnić formularz zgłoszeniowy

  • podpisać oświadczenie uczestnika

  • zapoznać się z regulaminem uczestnictwa w projekcie

  • bądź skontaktować się bezpośrednio z Panią Mariolą Stanisławczyk tel. (074) 64 80 411/ 607 755 900 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub Panią Moniką Ambroziak tel. (074) 64 80 426 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Ulotka do pobrania